A petrolkémiai termékek a ma vegyiparának alapvető tényezői. A kőolajból vagy földgázból előállított anyagok számos átalakítás és további feldolgozás után olyan késztermékekbe épülnek be, mint különféle higiéniai cikkek, elektronikai ipar termékei, lakhatási- és konyhai termékek, csomagolóanyagok, textíliák, de még a gyógyászat is alkalmazza.
Nyersolaj és gáz finomítása, bontása és az ebből származó alapanyagok úm. etilén, propilén, butadién, benzol, toluol, xilolok stb. további feldolgozása során gyakran van szükség magas hőmérsékleten nagy nyomás alatt történő keverésre.
A FluidMix Kft. mérnökei óriási tapasztalattal rendelkeznek az e téren alkalmazandó keverők tervezésében, gyártásában, helyszíni szerelésében. Minden esetben figyelembe veszik a lezajló folyamatok paramétereit és ennek függvényében ajánlják felső-, alsó- illetve oldalkeverőiket.
A FluidMix Kft. keverői robusztus kialakításúak és megbízhatóan alkalmazhatók a különféle gyártási folyamatok során. Mivel az iparág környezete illetve számos alapanyaga igen robbanékony, ezeken a területeken robbanás-biztos kivitelű keverőinket ajánljuk.